DWL Assurantiegroep
DWD Assurantiegroep
Baetsen Assurantiegroep
KenT Assurantiegroep
Kenniscentrum Pensioen

Eigen risico verzekering autohuur

10-5-2016

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is de ideale verzekering als u tijdens uw vakantie een auto, motor of camper huurt. Als u onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkomt u dat u voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet u dus altijd van een onbezorgde (auto)vakantie in het buitenland.

Eigen Risico
Als u op vakantie een auto, motor of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat u deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als u vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet u dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.
Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering. 

Borg
Bij het huren van een auto, motor of camper betaalt u een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. U bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Scherpe premie
Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 5,50 per dag en voor een camper betaalt u € 8,00 per dag. Deze bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaalt u bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen bent u met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

Bekijk hier de productvoorwaarden van de eigen risico verzekering autohuur

Bekijk hier het artikel in PDF. formaat

Bron: allianz-assistance

DWL Assurantiegroep besteedt uiterste zorg aan de actualiteit en de betrouwbaarheid van de gegevens op zijn website. Desondanks kunnen onjuistheden voorkomen. DWL assurantiegroep  is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de verstrekte gegevens, noch voor schade door problemen, veroorzaakt door of gepaard gaande met het verspreiden van informatie via het internet of door technische storingen. DWL Assurantiegroep kan niet garanderen, dat de op de site vermelde informatie en hyperlinks (nog) juist zullen zijn wanneer zij worden geraadpleegd en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van sites waarnaar, al dan niet via hyperlinks, wordt verwezen.Terug naar nieuwsoverzicht
Bezoekadres
Norbertijnenstraat 61
6166 AH Geleen
Postadres
Postbus 158
6160 AD Geleen
Telefoon: 046-4516189
Fax: 046-4529430
  info@kent.nl
Openingstijden
maandag - vrijdag
08.30 - 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar van
09:00 – 17:00 uur
Pauze
12.30 -13.00 uur